" Olie gerelateerd afval, uw zorg onze Specialiteit "

Over Wubben

Wubben is marktleider in duurzaam verwerken van afgewerkte olie

Wubben is al ruim 65 jaar specialist en marktleider in het duurzaam en milieuverantwoord inzamelen en recyclen van afgewerkte olie en andere oliehoudende afvalstromen. Onze moedermaatschappij AVISTA OIL is wereldwijd een toonaangevende speler in upcycling van afgewerkte olie.

 

Moedermaatschappij Wubben Avista Oil

AVISTA OIL Germany

Geschiedenis van Wubben

De oorsprong van Wubben startte in Delft, waar Theo Wubben tientallen jaren geleden al zag dat afgewerkte olie geen afval was. Wubben startte met de inkoop van afgewerkte olie, die vervolgens geschikt gemaakt werd voor de verkoop. De verkoop vond voornamelijk plaats aan tuinders, die hier op hun beurt hun kassen van warmte mee voorzagen.  Toen het tijdperk aanbrak dat de overheid het verbranden van afgewerkte olie niet meer toestond, werd de norm dat de afgewerkte olie milieuvriendelijker verwerkt zou worden en zoveel mogelijk een tweede leven zou krijgen. Op dat moment zijn diverse inzamelaars van afgewerkte olie gezamenlijk een raffinaderij gestart in Delfzijl om ingezamelde afgewerkte olie te verwerken tot een basisproduct voor nieuwe olie.

 

Verhuizing en uitbreiding activiteiten
Dit was ook het tijdstip dat Wubben van Delft verhuisde naar Roosendaal, daar groeide het bedrijf hard en werd het ook actief op de Belgische markt voor aflaatolie. Ook andere activiteiten zoals tankreiniging en de inzameling van olie/water/slib. Nog later werd de inzameling van Boor-, snij-, slijp- en walsolie, ontvetter, brandstofrestanten, koelvloeistof, remvloeistof oliefilters en emballage toegevoegd aan het dienstenpakket.

 

Overname door AVISTA OIL
In 2011 is Wubben overgenomen door een toonaangevende speler op het gebied van up-cycling van afgewerkte olie, AVISTA OIL. De Belgische activiteiten zijn vanaf dit moment verhuisd naar Recup-Oil (binnenkort Avista België), eveneens een dochtermaatschappij van AVISTA OIL.

 

De tweede verhuizing
De gemeente Roosendaal wilde Wubben, samen met een aantal andere bedrijven, graag verhuizen voor het project StadsOevers van de gemeente Roosendaal. De verhuizing had heel wat voeten in aarde en is verscheidende malen uitgesteld. In 2013 was het zover en werd de verhuizing een feit, het eindresultaat is onderstaande foto. Wubben verhuisde na bijna 3 decennia hemelsbreed nog geen 400 meter, van de Oostelijke Havendijk 13a naar de Tussenriemer 21.

 

Wubben luchtfoto marktleider afgewerkte olie

Luchtfoto Wubben Roosendaal

Onze kracht:

De kracht van Wubben: wij, staan voor kwaliteit, snelheid, flexibiliteit, duurzaamheid en duidelijkheid. Wubben speelt snel en adequaat in op elke situatie en bewijst iedere dag weer dat snelle service mogelijk is.

Wubben ontzorgt u op het gebied van al uw afgewerkte oliestromen en andere oliehoudende afvalstromen zoals boorolie, oliefilters of andere stromen afvalolie.

Het is vanaf nu mogelijk om u aan te melden voor het Wubben klantportaal. Aanmelden
+